Hoe werkt dit?



Deel of lees later...

Like dit op Facebook

  • Instapaper

Welkom op De Omslag, een landelijk discussieplatform over de toekomst van de universiteit. De Omslag streeft ernaar de kwaliteit van een tijdschrift te combineren met het interactieve van een forum.

Daarvoor moeten we eerst een paar dingen uitleggen:

Gesprekken

De website is opgedeeld in ‘gesprekken’. Ieder gesprek begint met een vraag en draait om een thema. Hoe gaat het met het onderwijs? Hebben universiteiten recht op democratie?

Gesprekken worden geopend door meerdere door de redactie geselecteerde artikelen.

Artikelen

Artikelen zijn de belangrijkste inbreng in een gesprek—de keynote speakers, zo je wilt. Elk artikel wordt geselecteerd door de redactie en ondergaat, waar nodig, een peer-review. Als redactie zijn we altijd op zoek naar nieuwe artikelen, maar er gaat relatief veel tijd en kwaliteitscontrole overheen voor een artikel wordt geplaatst.

Wie zich eenvoudiger wil mengen in het debat, schrijft een bijdrage.

Bijdragen

Bijdragen zijn korte artikelen, van maximaal 750 woorden. Iedereen kan een account aanmaken en een bijdrage schrijven, bijvoorbeeld als aanvulling op een artikel of als kritiek.

Bijdragen zijn geen comments. Hoewel iedereen ze kan publiceren, zonder tussenkomst van de redactie, zijn het opzichzelfstaande publicaties waar het een en ander van wordt verwacht.  

Zie hier alle richtlijnen voor het plaatsen van een bijdrage.

Als je slechts ergens op in wil haken, plaats je een kanttekening.

Kanttekeningen

De kantlijn is het 'tweede scherm' van De Omslag. Hier plaatsen auteurs referenties Dat ziet er zo uit. en kunnen lezers hun hart luchten middels een kanttekening. Dat kan gaan om een kritische noot, een kleine suggestie, of een uitroep van vreugde.

Zoals hier:

Kanttekeningen zijn een soort comments, alleen lokaler (per paragraaf) en korter (max. 200 tekens). Om een kanttekening te plaatsen hoef je geen account aan te maken, maar we verwachten wel dat je het netjes houdt. 

Experiment

De Omslag is een experiment; de site is in principe nooit af. In de nabije toekomst willen we ook beeld en geluid publiceren, zoals podcasts of lezingen. Heb je geschikt materiaal, wil je samenwerken of heb je een andere suggestie? Neem dan contact met ons op.