Over De Omslag


Er is iets aan de hand op de universiteit. In korte tijd hebben een reeks protesten door het hele land veel losgemaakt. Ineens draaiden universiteitsbladen overuren; vulden academici opiniepagina’s. Overal werden discussies georganiseerd.

Er wordt, kortom, weer nagedacht over een betere, nieuwe universiteit.

De Omslag is een poging om kritieken en alternatieven te verzamelen, en een plek te bieden voor een geïnformeerd debat over de universiteit. Een debat dat alle academici aanspreekt, ongeacht discipline of politieke signatuur.

De Omslag stelt vragen en neemt nooit genoegen met één antwoord. Daarom selecteren we meerdere artikelen rond één thema. Hoe gaat het met het onderwijs? Wordt het onderzoeksgeld goed verdeeld? Hebben universiteiten recht op democratie?

De Omslag is toegankelijk. Iedereen kan een account aanmaken en een bijdrage publiceren, zolang je je eigen naam gebruikt en iets toevoegt aan het debat. Zo hopen we de kwaliteit van een tijdschrift te combineren met het interactieve van een forum. Want als 2015 het jaar wordt van de academische wending, kunnen we alle kennis gebruiken.

Het momentum is hier. Het is tijd voor De Omslag.

Vind ons op omslag.de